A11y.General.SkipToContent

Vi er ved at være klar i Herning!

13. oktober 2024

Der bliver arbejdet på højtryk i MCH Messecenter Hernings haller for at blive klar til at tage imod heste, ryttere, officials og publikum i uge 42

 

Der bliver knoklet af frivillige, ansatte og en masse vigtige maskiner i MCH Messecenter Herning for at gøre klar til FEI Dressage World Cup Herning fra den 16. til 20. oktober.

De første heste bliver redet ind i Jyske Bank Boxen onsdag aften fra kl. 19.00 til en 1.35 m springklasse, og fra torsdag morgen er der fuldt program i Jyske Bank Boxen og PAVO arena M alle dage.

Foruden at forberede ridebanerne i de to opvisningshaller, skal der også opbygges opvarmnings- og træningsbaner. Mere end 14.000 kvadratmeter ridebane er ved at blive lagt svarende til knap tre fodboldbaner. Det er Dansk Varmblods ridebanesand, som bliver kørt ind i hallerne lige nu – klar til at tage imod de ca. 550 heste, som er ved at blive gjort klar til at køre til Herning fra store dele af Europa.

Anlæggelse af ridebaner og opvarmningsbaner tidskrævende og et stort, og meget vigtigt job for de involverede. Det er Niels-Jørgen Cassøe, som står i spidsen for det team, der lige nu flytter adskillige tons sand rundt på området sammen med Jesper Møller.

Ridebanerne er ikke det eneste, der skal styr på: blomster, træer og buske er ankommet til en af de store messehaller, hvor de bliver sorteret og klargjort til at blive flyttet ud i hallerne.

Staldene er rengjorte og klar til at tage imod de første heste, som ankommer til stævnepladsen tirsdag eftermiddag og aften.

Når stævnet for alvor går i gang, er der ca. 250 frivillige og ansatte på job under World Cup-stævnet, som er det første i den Vesteuropæiske liga.

- Det er vigtigt for os, at så mange publikummer som muligt kommer til Herning for at opleve nogle af verdens bedste ryttere og deres heste live i hallerne. Derfor har vi lavet et helt nyt og uprøvet billetsystem, fortæller Casper Cassøe Krüth, og han fortsætter: - Vi kommer kun til at opkræve entre fredag og lørdag i Boxen, til en reduceret pris i forhold til tidligere år – ellers vil der være fri entre i PAVO arena M alle dage og også i Boxen søndag.

Ses vi i Herning?