A11y.General.SkipToContent

Tak for et helt fantastisk World Cup-stævne

20. oktober 2024

Et medlevende publikum og super sport med flotte danske resultater var i høj grad medvirkende til at gøre World Cup-stævnet i Herning til en helt uforglemmelig oplevelse

 

Især fredag og lørdag i Jyske Bank Boxen blev en oplevelse af de helt særlige. Det skyldes ikke mindst, at publikum var mødt talstærkt op – klar til at nyde dressurrytterne og deres fantastiske heste i FEI Dressage World Cup. De danske ryttere leverede i høj grad varen, og gav hjemmepublikummet præcist det de var kommet for: verdensklasse ridning som udløste flere 10-taller fra dressurdommerne. Til gengæld gav publikum rytterne den største ”krammer” – øredøvende jubel, taktfaste klapsalver, som næsten overvældede de danske ryttere. Det var en kærligheds erklæring til den sport, så mange nyder og elsker.

Casper Cassøe Krüth, er arrangør af stævnet for stævneselskabet World Cup Herning PS var en glad mand efter fem intense konkurrencedage: - Jeg er taknemmelig for, at det danske OL-sølvhold bakkede op omkring stævnet. At de kom med deres OL-heste, og dermed gav hjemmepublikummet mulighed for at vise deres glæde og stolthed over ryttere og hestes præstationer i sommer. Og det var helt magisk at opleve publikums stående applaus til vores bedste ryttere, siger Casper Cassøe Krüth og fortsætter: - Vi har set helt ekstremt flotte præstationer af de hjemlige ryttere og heste i spring- og dressurklasserne. Ved at give plads til, at de unge talenter får mulighed for at udvikle sig i nogle ekstraordinære rammer, er World Cup-stævnet i høj grad medvirkende til at støtte talentudviklingen i dressur og springning. Det er også en del af den opgave, stævneselskabet er etableret for at løfte, understreger han.

Det nye billetsystem, med gratis adgang alle dage i PAVO-arena, og dermed også til World Cup messen, og reduceret billetpris på billetterne til Boxen fredag og lørdag, har vist sig at være en succes. Flere udstillere melder om stor aktivitet og købelyst på standene, og 20.326 besøgende har gæstet MCH Messecenter Herning fra onsdag aften til søndag eftermiddag.

Casper Cassøe Krüth udtrykte også sin dybe taknemmelighed til den støtte stævneselskabet har fået fra samarbejdspartnere og sponsorer. De ekstraordinære faciliteter på MCH Messecenter Herning og de professionelle ansatte gør den store opgave det er, at arrangere internationalt stævne for 500 heste til en opgave, der kan løses med en ekstra arbejdsindsats af alle involverede.

- Og det gælder i høj grad vores ca. 250 frivillige, som har leveret en helt ekstraordinær indsats op til og under stævnet. Uden jeres indsats – intet stævne. Det gælder også de mange officials; dommere, banedesignere, stewards, dyrlæger, paramedicinere med flere, som hver især stiller deres viden og erfaring til rådighed under stævnet, slutter Casper Cassøe Krüth.

 

MCH lykønsker vinderne og arrangørerne

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, udtrykker også sin glæde over FEI World Cup-stævnet, der bød på 28% besøgsfremgang siden sidste år kombineret med aktivitet og købelyst blandt hesteentusiasterne hos messens udstillere.

- Efter en flot gennemførsel af World Cup-stævnets sjette udgave vil jeg gerne lykønske arrangørerne og takke udstillerne for deres opbakning. Også tillykke til vinderne og hjertelig tak til de meget dedikerede deltagere, officials og arrangørens 250 uundværlige frivillige samt de mange tusind gæster fra hele Danmark og udlandet, der sammen har skabt den helt særlige, gode stemning og fællesskab blandt de tusindvis af passionerede hesteglade, siger Georg Sørensen og glæder sig til det næste store hestearrangement i MCH, Dansk Varmblods Hingstekåring og Gallashow i marts 2025.

 

Nole af de mange frivillige, der har været på job ved World Cup Herning. Foto: worldcupherning