A11y.General.SkipToContent

Spændende afdeling af EY CUP i Herning

11. oktober 2024

Der bliver afviklet en afdeling af den internationale springturnering for U25-ryttere, EY Cup ved World Cup-stævnet med hele 28 ryttere til start

 

Siden 2003 har der været afviklet en serie for unge springryttere EYCup European Youngste Cup, der er for ryttere mellem 16 og 25 år. Siden 2012 har finalen været afviklet ved Amadeus Horse Indoors i Salzburg. Det er de bedste ryttere fra kvalifikationsstævner rundt om i Europa, som samles til finalen, der er et højdepunkt for de unge ryttere, svarende til en World Cup finale. Ved finalen i 2023 sejrede Victoria Sophia Hjorth-Madsen på DV-hesten Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen). 

Ved World Cup-stævnet i Herning kan publikum se frem til at følge U25-rytterne i to indledende klasser og en finale. Rytterne rider første gang torsdag morgen i Boxen, og fredag eftermiddag samme sted. Afgørelsen falder lørdag eftermiddag fra kl. ca. 15.00 inde i PAVO hal M i EY CUP U25 Grand Prix. Der er meldt 28 ryttere i denne cup, og der er deltagere fra otte nationer. Danmark stiller med flest ryttere i klassen, 12 har fået startmulighed i den populære cup. Blandt de danske deltagere er vinderen fra sidste års U25 Grand Prix i Herning Kamilla Ladefoged Rasmussen med Chico Z e. Clinton/Quantum. Laura Baaring Kjærgaard kommer hjem til Danmark fra sit job i Belgien hos Jos Lansink for at deltage i EY Cup, og på startlisten finder man også den lokale Viborg-rytter Caroline Rehoff Pedersen samt Frida Munk Lassen, der netop har været en del af det guldvindende Dansk Varmblods-hold for 5-års heste ved Studbooks Trophy i Valkenswaard.

Serien strækker sig over en række af kvalifikationsstævner fordelt på flere EU-lande. Det var Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts måned, som åbnede denne sæson, som får sin afslutning den 5. – 8. december i Salzburg Arena i Østrig.

Deltagerliste og program

Kamilla Ladefoged Rasmussen med Chico Z sejrede sidste år i U25 Grand Prix ved World Cup-Herning.