A11y.General.SkipToContent

Karen Møller Rohde tæt på sejr

20. oktober 2024

Den sidste, store springklasse med ranglistepoints på højkant fik svensk vinder, men Karen Møller Rohde og den 8-årige Davos Ask Z kom ind på andenpladsen

De danske ryttere var flot repræsenteret da afgørelsen faldt i den sidse, store springklasse inde i Boxen, VOGEL Trophy en rangliste klasse, hvor rytteren tjener points til Longines Verdensranglisten.

37 ryttere kom til start i den 1.45 m høje klasse og 10 kom i omspringning, heraf fire danske ryttere. Karen Møller Rohde red sig i spidsen af omspringningen med en hurtig, fejlfri runde, hvor hun standsede tiden på 40.68 sekunder. Sammen med Davos Ask Z e. Dakar VDL fik hun god fart på i omspringningen, og hesten kapacitet betød også, at der var overskud til at vende snævert et par gange. Karen jublede med publikum, da hun red fejlfrit over målstregen, og så var der kun tilbage at vente på, de to sidste ryttere, begge svenske, skulle takle omspringningsbanen.

Den erfarne, internationale rytter Douglas Lindelöw har haft et fantastisk stævne i Herning med tre sejre en andenplads og flere placeringer. En af de sejre var, desværre for Karen, netop i VOGEL Trophy, da han og den 15-årige Cheldon e. Chacco-Blue brugte deres samlede erfaring på at galopere i mål godt to sekunder hurtigere end Karen.

- Jeg er meget glad for at ride i Herning. Jeg har været her nogle gange, men jeg har aldrig haft så godt et stævne som i år, fortæller Douglas Lindelöw efter sejren. Han fortsætter: - Mine heste har alle sprunget godt, og faciliteterne er gode, arrangørerne er venlige og hjælpsomme, jeg kommer gerne igen!

Thomas Sandgaard og Flint Sol’Heure e. Diamant de Semilly var også dobbelt nul i klassen, og de kom i mål i en tid, der rakte til en 4. plads lige foran U25-rytter Laura Baaring Kjærgaard/Claire e. Casalito. Frederikke Svendgaard/Bøgegårdens Cristiano e. Bøgegårdens Apollo kom ind på 7. pladsen, mens Simone Hansen Scherff/Søndervangs Matilde e. Catoki (opdr. Else og Nis Ravn) var hurtigst af alle med 4 fejl i hovedspringningen og fik en 12. plads.