A11y.General.SkipToContent

Glæd jer til World Cup!

18. oktober 2024

I dag rider første dansker på banen kl. 11.09 inde i Jyske Bank Boxen i den spændende World Cup-dressurklasse med 15 deltagere

 

I dag rider World Cup-rytterne Grand Prix, og i morgen er det Grand Prix kür, som er på programmet inde i Jyske Bank Boxen i Herning. Det er i år 18. gang Danmark er vært for en afdeling af FEI Dressage World CupTM og det ”danske dynamit” er på banen i form af hele det sølvvindende OL-hold fra Paris.

Det er sidste års vinder af World Cup-afdelingen i Herning, svenske Patrik Kittel som åbner klassen kl. 11.00 med en forholdsvis ny makker, Zoulmate en 11-årrig hingst efter Blue Hors Zack ejet af norske Cathrine Rasmussen.

Allerede med start nr. to er der en dansker på banen, Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback har start 11.09. Den første af de danske OL-ryttere, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zepter rider ind i Boxen kl. 11.27, og OL-reserve Nadja Aaboe Sloth med Favour Gersdorf e. Foundation (opdr. Inger Marie Andreasen) har starttid kl. 11.45.

Der bliver en 25 minutters pause midt i klassen, og i sidste afdeling er Cathrine Laudrup-Dufour første danske i aktion kl. 12.46 med Mount St. John Freestyle e. Fidermark og hun efterfølges af Daniel Bachmann Andersen og Vayron e. Vitalis.

Her til morgen åbner konkurrencerne i Boxen med U25 dressur i Lövsta Future Challenge med 9 starter og efter den festlige præmieoverrækkelse i World Cup bliver banen bygget om til springning, og så følger tre internationale springklasser afsluttende med KASK Big Tour 1.50 m – en klasse som tæller til Longines verdensranglisten. Der er 50 starter i klassen, som begynder kl. 19.

Inde i PAVO Arena M springer de fra morgenstunden, men fra kl. 16.45 kan publikum opleve to dressurklasser: AVIAR 2* Grand Prix og derefter ClipMyHorse CDIYR.

Der er gratis adgang til PAVO arena M og World Cup messen i dag, og man kan købe billetter til Boxen ved indgangen.

Start- og resultatlister

Jyske Bank Boxen danner igen rammen om World Cup-kvalifikationen i Danmark. Foto. RIdehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen