A11y.General.SkipToContent

Cathrine: Vi var tæt på jer alle sammen

19. oktober 2024

Opbygningen af Jyske Bank Boxen er anderledes i år end tidligere, idet opvarmningsbanen ligger lige inde bag bagtæppet – det fik ros af Cathrine Laudrup-Dufour

 

- Boxen er for mig altid meget speciel, fortæller Cathrine, og hun fortsætter: - Jeg kan egentlig godt lide den nye opbygning, hvor vi varmer op inde bag tæppet. Så får man lidt af stemningen i hallen allerede på opvarmningen. Vi er meget tæt på jer alle sammen, og det er enormt fedt.

Cathrine fortæller at Freestyle var rigtig godt tilpas inde i hallen, og det kunne både dommere og publikum tydeligt se. Det afspejlede sig også i pointene 81,826% og en sejr i FEI Dressage World Cup Grand Prix.

Cathrine kom velforberedt til Herning i mere end én forstand, for hun havde taget hendes pensionerede tidligere tophest Atterupgaards Cassidy med. Sammen med Cassidy har hun fejret store triumfer på den internationale dressurscene, og det var sammen med ham, hele verden første gang fik øjnene op for den elegante og talentfulde danske rytter.

Cassidy blev pensioneret fra sporten netop i Herning tilbage i 2022 i forbindelse med VM, og der var ikke mange tørre øjne på stadion dengang. Det var derfor et herligt gensyn med den røde vallak, som modtog den hyldest, som skulle have været Freestyle til del, efter sejren. Den 15-årige hoppe har dog meget svært ved at kapere publikums forståelige jubel ved æresrunder. Cathrine fortæller:

- Det er for at passe på hende, for ved OL blev det faktisk farligt, først og fremmest for hende selv, men også for mennesker omkring hende. Hun var bare for bange, så vi måtte bare gøre noget andet her.

- Det er bare så hyggeligt at have Cassidy med, for jeg vidste han ville elske det, fortæller Cathrine, og det var også tydeligt, at han havde en fest med igen at være i centrum for opmærksomheden. Med spidsede ører galoperede han afsted på æresrunden med Cathrine, hun siger: - Det var megasjovt. Han ville bare løbe hurtigere, han var bare klar, og han syntes det er sjovt.

Cathrine og Mount St. John Freestyle rider på banen i eftermiddag kl. 15.48, og hvis alt klapper for Cathrine og ”Free” i deres svære freestyle, så får publikum endnu engang lejlighed til at juble over Atterupgaards Cassidy på æresrunden.

Det blev dansk på de første tre pladser i World Cup til Cathrine Laudrup-Dufour - her på Atterupgaards Cassidy, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald. Cathrine ses her med Casper Cassøe Krüth (tv) samt klassens overdommer Mariette Sanders-Van Gansewinkel (NED) og repræsentant for klassens sponsor Blue Hors, Martin Klavsen. Foto: Ridehesten
Vinder af FEI Dressage World Cup Grand Prix presented by Blue Hors: Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St. John Freestyle. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.