A11y.General.SkipToContent

Cathrine glæder sig til at ride i Boxen

17. oktober 2024

Hele det danske sølvvindende OL-hold er på startlisten til FEI Dressage World CupTM i Herning – og Cathrine Laudrup-Dufour ser frem til at ride ind i Boxen igen

 

Forventningerne er høje til de danske OL-sølvvindere forud for FEI Dressage World CupTM i Herning. Cathrine Laudrup-Dufour/Mount st. John Freestyle, Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zepter og Daniel Bachmann Andersen med Vayron er klar til World Cup Grand Prix fredag den 18.10. fra kl. 10.30.

Det er første gang de danske OL-ekvipager skal i konkurrence siden de vandt den flotte, historiske sølvmedalje ved OL i Paris i sommer.

Cathrine Laudrup-Dufour har vist stor styrke ved World Cup, siden kvalifikationen blev afviklet for første gang i 2017 i MCH Messecenter Herning.

2017: Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy

2018: Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack

2019: Cathrine Dufour og Bohemian

2020: Cathrine Dufour og Bohemian

2021: Cathrine Laudrup-Dufour og Atterupgaards Cassidy

2022: Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera

2023: Patrik Kittel og Touchdown

 

Sidste år gik sejren i Herning til svenske Patrik Kittel og Touchdown, det par vandt senere World Cup finalen. Patrik er igen på startlisten i Herning, i år med Blue Hors Zack-sønnen Zoulmate.

Cathrine har valgt at bringe en gammel kending i spil. Hun har taget den dobbelte World Cup vinder fra Herning med: Atterupgaards Cassidy er igen at finde i stævnestalden. Om det fortæller Cathrine til ridehesten.com: ”Til OL havde Freestyle en virkelig dårlig oplevelse med præmieoverrækkelsen, hvor hun blev sindssygt bange og var virkelig mærket af det dagene efter. Til dopingtesten var hun ved at komme til skade, fordi hun var så fyldt med adrenalin. Så jeg har bestemt mig for, at det skal hun ikke udsættes for igen, for det er ikke hestevelfærd.” Meningen er, at bliver Cathrine placeret i World Cup-klasserne er det Cassidy, som kommer ind i Boxen og modtager hæderen for dette, og det ved hun, han vil elske! Han sprang op i lastbilen derhjemme, da det gik op for ham, at han skulle med til stævne, fortæller hun.

Om Freestyle fortæller Cathrine, at hun har haft en lang pause efter OL i Paris, men nu er hun i fantastisk form og topmotiveret. Samtidig kender de to hinanden efter et års samarbejde, så Cathrine glæder sig meget til at ride ind i Boxen. Og som vi oplevede det ved Dansk Varmblods Hingstekåring i marts, elsker Freestyle at ride for publikum i Boxen, og det samme gør Cathrine.

Cathrine Laudrup-Dufour og Freestyle har starttid kl. 12.46 i morgen lige før Daniel Bachmann Andersen rider på banen med Vayron. Deres OL-kollega Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter har starttid før pausen kl. 11.27.

 

Start-og resultater

 

 

Cathrine Laudrup Dufour har gode minder fra Herning, ikke mindst fra VM i 2022, hvor hun vandt guld med holdet og to individuelle sølvmedaljer med Vamos Amigos. Foto: © FEI/Leanjo de Koster