A11y.General.SkipToContent

Cathrine fik Boxen til at ryste

19. oktober 2024

Den jubel som Cathrine Laudrup-Dufours afslutningshilsen blev fulgt af ved World Cup-Herning, var mindst på højde med det, der møder de største koncertnavne i Boxen

 

Som altid var stemningen helt i særklasse under FEI Dressage World CupTM Freestyle presented by ECCO. Jyske Bank Boxen i Herning danner en fantastik ramme om ridesporten, og dagens godt 4.500 tilskuere fik i høj grad en særlig oplevelse. De kvitterede ved at juble med en styrke og intensitet, der næsten var øredøvende. Publikum rejste sig synkront, da Cathrine Laudrup-Dufour hilste af på den 15-årige hoppe Mount St. John Freestyle efter en helt eminent kür (freestyle), hvor den elegante hoppe scorede adskillige 9- og enkelte 10-taller. For harmoni scorede parret et 10-tal og tre gange 9,5, og Cathrine var også ovenud tilfreds med sin kür. Selvom deres samarbejde nu har strakt sig over et år, var küren i Herning blot parret tredje sammen. Med en score på 88,965% var det resultat parrets hidtil bedste.

Ved OL i Paris kom parret ind på en 5. plads i küren (den individuelle konkurrence), og som Cathrine forklarede, overraskede det hende i Paris, at Freestyle fortsat var mærket af præmieoverrækkelsen dagen forinden. I Herning var hoppen langt mere afslappet og klar til at præstere.

- Hun føltes fantastisk allerede på opvarmningen. Og jeg var meget tilfreds med hele følelsen i programmet. Det er meget teknisk, men det kan jeg virkelig godt lide. For du udfordrer dig selv, og skal være skarp. Det var første gang jeg virkelig ramte musikken perfekt. Og jeg havde fornemmelsen at hun faktisk nød arenaen og alt den larm fra publikum. Det var i øvrigt helt fantastisk med den publikumsopbakning, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Også Daniel Bachmann Andersen opnåede også sin hidtil bedste score på den imponerende hingst Vayron. Med 84,905% gik han ind på en sikker andenplads, og publikum rejste sig igen og klappede ekvipagen fra banen.

- Han var meget mere fokuseret i dag, fortæller Daniel, og han følte at hingstens selvtillid voksede inde i Boxen, til helt nye højder. – Han har altid været lidt af en kylling, men i dag kunne jeg mærke, at han virkelig begynder at få den selvtillid, han har manglet.

Den tredje rytter på podiet i Herning var svenske Maria Von Essen og Invoice. Sammen med den 14-årige vallak kom hun ind på 7. pladsen i fredagens Grand Prix, men i dag nåde hun ind på en tredjeplads. Adspurgt, hvad hun havde gjort fra i går til i dag, var det enkle svar: - Jeg har lån en kür af Cathrine (Laudrup-Dufour). – Han føltes fantastisk, og det var virkelig en ære for mig, at få mulighed for at låne den af Cathrine. Maria har haft hesten siden han var 2 år, så hun har bragt ham frem hele vejen til internationalt niveau.

Susanne Baarup, hoveddommer i dagens kür, og hun var begejstret over det høje niveau i toppen af klassen, hvor det i nogle tilfælde blot var nogle helt små nuancer, som adskilte rytterne.

Adspurgt om den ridning hun fik at se: - Vi har alle de diskussioner om hestevelfærd, og rytterens kontakt til biddet, der var ingen af rytterne, som så ud til ikke at være på rette vej. Der var ryttere, som fik nogle meget kostbare fejl, men generelt set havde vi en klasse på meget højt niveau, med god ridning og fin kontakt.

Desværre var gårsdagens nr. 3 Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter et af de par, som fik lavet nogle kostbare fejl i programmet, som resulterede i, de sluttede på en 7. plads.

FEI Dressage World CupTM Herning er den første af i alt 11 kvalifikationsstævner i den vesteuropæiske liga. Det er i år den 38. sæson med denne populære cup, som afvikles i fire ligaer (vesteuropæisk liga, centraleuropæisk liga, nordamerikansk liga og en Stillehavs liga). Der er finale i Basel (SUI) fra den 2. – 6. april 2025, og de ni ryttere, som har optjent flest points i den vesteuropæiske liga, får adgang til finalen.

Cathrine Laudrup-Dufour kom ikke til Herning med en endelig plan for sæsonen. Den plan laver hun nu sammen med sit team. – Men jeg ved bare at jeg altid vil ride i Herning, sagde hun.

Heller ikke Maria von Essen har en fastlagt plan for vintersæsonen. Daniel Bachmann Andersen er så privilegeret, at han lige nu har to stærke kort i OL-sølvvinderen Vayron og VM-guldvinderen Marshall-Bell, så han vil deltage i yderligere et par World Cup-kvalifikationer, og så ser han, om det kan bære i forhold til en finaleplads.

Til den festlige præmieoverrækkelse blev Cathrine Laudrup-Dufour overrasket med en flunkende ny Polaris Sportsman ATV. 

Resultatet af FEI Dressage World Cup Freestyle presented by ECCO

  1. Cathrine Laudrup-Dufour og Mount st. John Freestyle (DEN) 88,965%
  2. Daniel Bachmann Andersen og Vayron (DEN) 84,905%
  3. Maria von Essen og Invoice (SWE) 79,795%
  4. Bianca Nowag-Aulenbrock og Florine (GER) 79250%
  5. Lone Bang Zindorff/Thranegaardens Rostov (DEN) 78,775%

Resultat

Cathrine Laudrup-Dufour og Atterupgaards Cassidy, der var hendes partner til præmieoverrækkelsen i FEI Dressage World Cup Freestyle presented by ECCO. Til venstre ses Vivi Okholm, ECCO og direktør Casper Cassøe Krüth til høre ses overdommer Susanne Baarup samt DRF's formand Dan Boyter. Foto: worldcupherning/Annette Boe Østergaard