A11y.General.SkipToContent

20-årig pony vinder FEI Ponies Jumping Trophy

20. oktober 2024

12-årige Lieselot Kooremans (NED) var øverst på podiet med sin 20-årige pony Elando van de Roshoeve efter omspringning med kun fire ryttere - iblandt dem Selma Hundborg Dressler

 

World Cup Herning var vært for den indledende FEI Jumping Ponies Trophy sæson 2024 fra 16. – 20. oktober. Den spændende, afgørende klasse søndag havde deltagelse af 25 ryttere, der gjorde deres bedste for at ride fejlfrit på den krævende bane designet af Mark Mcgowan.

Kun fire unge atleter formåede ride fejlfrit i hovedspringningen, og de mødtes i en neglebidende omspringning. Annie Boland (IRE) og K-Little Hero satte sine konkurrenter under pres fra start med en hurtig, fejlfri runde i tiden 39,74. Nellie Lock (GBR) formåede at stoppe uret på 39,43 sekunder og tog føringen med en meget lille margin.

Lieselot Kooremans, der kun er 12 år gammel, red en smuk første runde med sin 20-årige pony Elando van de Roeshoeve og imponerede i omspringningen med en meget velovervejet, fejlfri runde i en fænomenal tid på 37,95 sekunder. Dermed lagde hun ekstra pres på sin danske konkurrent Selma Hundborg Dresler (14) og hendes 9-årige pony Clounamon Coco. Selma vandt konkurrencen i fredags foran Liselot Kooremans, og tilskuerne i Boxen heppede på den danske rytter. Desværre misforstod de hinanden på vej ind i dobbeltspringet, og de sluttede som nr. fire.

Selma bekræfter, at planen er, hun skal ride flere af kvalifikationsstævnerne i serien. Hendes far Thomas understreger, at det er en fantastisk mulighed for ponyrytterne til at konkurrere i internationale ramme i vinterhalvåret.

Det var en meget krævende bane, bekræftede Liselot Kooremans efter sin sejr. Hun har kun redet på sin pony i et år, og hun nød virkelig at ride i Herning i den spektakulære arena.

I 2020 satte FEI en spændende ny serie op, FEI Jumping Ponies' Trophy, med det mål at promovere springsporten for unge ryttere. At konkurrere ved de samme shows som de bedste springatleter i verden er en fantastisk oplevelse for unge ryttere.

Efter World Cup Herning rejser serien til Lyon (FRA) 30/10-03/11, Stuttgart (GER) 13/11-17/11, Salzburg (AUT) 05/12-08/12 før finalen i Mechelen (BEL) ) fra 26/12-30/12.

Resultat

12-årige Lieselot Kooremans (NED) var øverst på podiet med sin 20-årige pony Elando van de Roshoeve i FEI Jumping Ponies Trophy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Selma Hundborg Dresler (14) og hendes 9-årige pony Clounamon Coco kom ind på fjerdepladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen